Beplanting2018-11-28T08:30:10+00:00

Indien gewenst kan ieder model WacerWall® worden beplant

Elke vorm van beplanting is mogelijk, in welke combinatie dan ook. Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn, kan hieronder een selectie worden gevonden van de meest toegepaste beplantingsvormen. Deze brengen een diversiteit aan kleurenpalet en seizoenkleuren. Uiteraard kunnen wij opdrachtgevers in hun keuze begeleiden en adviseren. Ook stellen wij afhankelijk van het project, de meest geschikte voedingsbodem voor waardoor de beplanting rijkelijk kan groeien en bloeien.

Klimop (Hedera helix)

Een groenblijvende, houtige liaan uit de klimopfamilie. De plant groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en schermen waaraan die zich met korte luchtwortels vastklampt. Klimop is zeer langlevend en onderhoudsvrij. De bloemen zijn klein, regelmatig, vijftandig en geelgroen. De bloei is in de herfst van september tot december. Klimop is een belangrijke drachtplant. Bloeiende klimop is voor vele insecten in de herfst een rijke bron van nectar en stuifmeel, omdat er dan weinig andere planten bloeien.

Wilde wingerd (parthenocissus tricuspidata ‘veitchii’)

Zijn sierwaarde dankt de Wilde Wingerd aan zijn herfstkleur. In de herfst krijgen de bladeren een prachtige donker rode kleur. Wilde Wingerds zijn bladverliezend. De bloemen van Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’ zijn groen/geel van kleur, maar onopvallend. De Wilde wingerd is zeer winterhard. De Wilde wingerd Wingerd (Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’) kan tot 10 meter hoog groeien. Groeit het best in goed doorlatende vruchtbare grond.

Bontbladige kardinaalshoed (Euonymus fortunei)

Deze winterharde langlevende sierheester kan 5 meter hoog worden en groeit jaarlijks 20 cm. De geelbonte blaadjes krijgen in de winterperiode vaak een rode verkleuring. De bloei met witte bloemetjes vindt plaats in de periode mei-juni en is redelijk onopvallend of afwezig. De standplaats dient zonnig tot schaduw te zijn.

Klimbes, schijnaugurk (Akebia quinata)

Een vroegbloeiende snelgroeiende halfwintergroene klimplant met een welriekende bloem. De kleur van de bloem van de klimbes  is purperbruin met iets paars. De bloei valt in de periode april-mei. Na de bloei worden 8 tot 10 cm lange gekromde blauwpurperen vruchten gevormd. De winterharde plant heeft een fraai vijftallig blad en kan zeker 6 tot 10 meter lang worden.

Papierbloem, (Bougainvillea glabra)

Een groenblijvende klimstruik met stekelige stengels. De plant heeft een lengte van 1 tot 2 meter. Kleine witte bloemen verschijnen meestal in clusters omringd door kleurrijke papierachtige schutbladeren, vandaar de naam papierbloem. De bladeren zijn donkergroen, variabel in vorm, tot 4 in (10 cm) lang. De bloemen zijn ongeveer 0,4 cm in diameter (de roze bloemblaadjes-achtige structuren zijn niet bloemblaadjes, maar schutbladeren. De plant kan goed tegen hitte en droogte en is vorstgevoelig. De papierbloem gedijd het beste in de volle zon.

Bosrank (Clematis Armandii)

Een groenblijvende clematissoort. Het is een klimplant die zich hecht met kronkelende bladstengels. De bosrank is redelijk winterhard en wordt 4 à 5 meter hoog. Clematis Armandii staat graag op een zonnige plek, maar kan ook in halfschaduw. Hij staat graag in humusrijke, redelijk vochtige grond. Clematis Armandii bloeit in april en mei met veel witte bloemen. De plant heeft langwerpig, leerachtig, glanzend, donkergroen blad. De klimplant behoudt in de winter zijn blad.

Kamperfoelie, (Lonicera henryi)

Een zeer winterharde groenblijvende rankende / kruipende klimmer met in juni – september zoet geurende kleine paars-rode bloemen. De bloei is minder uitbundig met Kleine paars -zwarte bessen in augustus-oktober. De bloemen beginnen te geuren bij schemering: nachtvlinders. Kamperfoelie gedijd het beste op een zonnige standplaats en kan 3 tot 4 meter hoog worden.

Blauwe Passiebloem (passiflora caeruluea)

Een klimplant met paarsblauwe kleur die in de corona van de bloem te vinden is. De kelkbladeren en kroonbladeren van de bloem zijn wit. De doorsnede van de bloemen bedraagt circa 8 cm. De passiebloem is in ons klimaat matig winterhard. De standplaats van passiflora caeruluea dient zonnig te zijn want deze Zuid-Amerikaanse klimplant houdt van warmte. De plant is zelf hechtend en kan op een gunstige standplaats wel tot 10 meter hoog worden.

Vuurdoorn (Pyracantha)

Vuurdoorn is een hele sterke, groenblijvende struik met scherpe doornen. De plant komt uit de rozenfamilie en is een sterk vertakte struik met lancetvormige, glimmende bladeren die vrij dik aanvoelen. De witte bloempjes overdekken de Vuurdoorn in mei / juni vrijwel geheel. Ze hebben vijf witte bloemblaadjes en twintig gele meeldraden op lange stengels. Ze zijn erg mooi en verspreiden een zoete geur. Na de bloei verschijnen de talloze gele, oranje of rode bessen. Vooral merels eten zich rond aan de bessen. Vuurdoorn kan 4 meter hoog worden en gedijd goed in de volle zon in voedselrijke en goed gedraineerde grond.

Sterjasmijn, Toscaanse jasmijn (Trachelospermum Jasminoides)

Deze winterharde en wintergroene klimplant heeft donkergroene glanzende, ovale bladeren die 2,5 cm lang zijn. Sterjasmijn kan een hoogte van 6 meter bereiken en net zo breed worden als hoog. De sterk fris zoet geurende bloemen zijn wit van kleur. Bloeitijd is begin juni tot eind september. Deze soort kan zo in de volle grond geplant worden. Op een beschutte warme plaats doet de plant het goed.